Maatkleding Maken: cursus Couture ROK op Maat

Wil je ook kleding die op je lijf geschreven is? Kleding die perfect past op jouw figuur en die gemaakt is naar je wens en smaak? Het liefst een kast vol? Leer dan zelf maatkleding maken bij Couture College. Volg bijvoorbeeld de cursus Couture ROK op Maat.

Inhoud cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus pas je de eerder opgedane kennis over het patroontekenen van rokken toe. Je gebruikt zelf getekende rokpatronen. Je leert efficiënte en professionele manieren om papieren patronen naar stof over te brengen, en om stoffen patroondelen aan elkaar te naaien en in vorm te persen tot een kledingstuk.

Je maakt een proefmodel (een toile) van je basispatroon voor de rok. Je leert hoe je deze afpast op je lijf, zodat de rok ‘als gegoten’ zit. De wijzigingen verwerk je in je basispatroon, zodat je voortaan een perfecte basis hebt voor al je rokpatronen. Ook maakt je een toile van het rokmodel dat je wilt maken. Aan de hand hiervan bepaal je welke wijzigingen nodig zijn om tot het door jou gewenste resultaat te komen.

Je leert de benodigde stappen en technieken voor het maken van een couturerok, waaronder een aantal echte couturetechnieken. Voorbeelden zijn het verstevigen van het split tegen uitscheuren, het maken van een verhoogde taille met baleinen en het verwerken van paspelband tussen voering en beleg. De technieken pas je, waar gewenst, toe in je eigen rok op maat.

Praktische cursusinformatie

Cursusduur:           9 of 10 lessen (bij respectievelijk 3 of 4 cursisten) van twee uur.
Lesdagen:               dinsdag, woensdag, donderdag: 10.00-12.00, 13.30-15.30, 20.00-22.00 uur ;
                                   maandag: 20.00-22.00 uur ; vrijdag: 10.00-12.00, 14.00-16.00 uur.
Cursustarief:          € 205,-, inclusief koffie/thee en de cursusmap.
Groepsgrootte:      3 – 4 cursisten.
Aanvangsniveau:  een afgeronde cursus Patroontekenen ROK en enige naaivaardigheid.

  • Heb je geen of zeer beperkte naai-ervaring? Volg dan eerst de Basiscursus Naaien. Na afloop van deze basiscursus heb je voldoende naaivaardigheid om mee te doen aan de cursus Couture ROK op Maat.
  • Je krijgt een cursusmap met lesstof. Deze map vul je tijdens de les aan met zelf genaaide voorbeelden. De map is zo een handig naslagwerk bij het maken van nieuwe creaties.
  • Je koopt zelf de benodigde materialen voor de proefmodellen en de rok.
  • Voor het goed doorlopen van de cursus is het noodzakelijk dat je thuis werkt aan de proefmodellen en je couturerok. Om dit mogelijk te maken, zijn de lessen om de week.
  • Over andere cursuszaken kun je lezen op de pagina cursusinformatie.

Aanmelding

Wil je ook meedoen aan de cursus Couture ROK op Maat? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier kun je ook lezen hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

Cursussen starten het hele jaar door, zodra zich voldoende cursisten hebben aangemeld. Als er nog vrije plaatsen zijn voor cursussen die snel van start gaan, staan deze vermeld in de Nieuwsupdate.