De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

MEI 2018 – met update van 22.05.18

De laatste cursussen voor de zomerstop zijn gestart. De komende maanden kun je in ieder geval volop inspiratie opdoen bij de bijzondere tentoonstellingen over Jan Taminiau en Viktor&Rolf. Medio september start weer een nieuw cursusseizoen. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ De beste stoffenwinkels en overig nieuws

Modetentoonstellingen

  • Tot en met 26 augustus 2018 presenteert het Centraal Museum in UTRECHT de tentoonstelling JAN TAMINIAU – Reflections. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom van het werk van deze meester der couture getoond. Ook het ontwerp- en denkproces van Taminiau staan centraal. Met nieuw werk uit eigen collectie, spectaculaire bruiklenen uit verschillende musea, topstukken uit het atelier van de ontwerper én unieke en bijzondere stukken uit privéverzamelingen.
  • Vanaf 27 mei is in Kunsthal ROTTERDAM een grote overzichtstentoonstelling van modehuis Viktor&Rolf te zien. ‘VIKTOR&ROLF: Fashion Artists 25 Years’ presenteert een aantal van de meest sublieme werken van het ontwerpduo. Te zien zijn onder meer: werken uit de haute couture collecties, toneelkostuums voor ballet en opera, speciale stukken (zoals de in 2016 voor Madonna gemaakte kostuums) en nooit eerder vertoonde werken uit de nieuwste collecties ‘Boulevard of Broken Dreams’ en ‘Action Dolls’. Te zien tot en met 30 september 2018.

Op een andere pagina vind je een compleet overzicht van modetentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Wil je meedoen? Je kunt je al aanmelden!
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Vanaf het laatste kwartaal van 2018 kun je deze nieuwe cursus volgen. Meer informatie volgt na de zomerstop. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden over duur, tarief en start van deze cursus? Stuur dan een bericht naar Couture College.

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

De beste stoffenwinkels en overig nieuws

Aanmeldprocedure

De beste stoffenwinkels en stoffenmarkten

Voor je couture creaties wil je natuurlijk prachtige textiel gebruiken. Zeker, als je hier tijdens de cursus Textielkennis meer over geleerd hebt. Couture College is een pleitbezorger van kwalitatief hoogwaardige en van duurzaam geproduceerde textiel. Hierom bevat de website nu een overzicht van stoffenwinkels en stoffenmarkten die zich hierin specialiseren. Veel plezier met de zoektochten naar prachtig textiel!

Nieuwe lestijden

Couture College geeft nu ook op vrijdagmiddag les. De lestijden zijn nu:
Maandag: 20.00 – 22.00 uur.
Dinsdag/woensdag/donderdag: 10.00 – 12.00, 14.00 – 16.00 en 20.00 – 22.00 uur.
Vrijdag: 10.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.
Alleen voor de cursus Textielkennis kun je ook lessen volgen op de zaterdagochtend.

Houten tekenkromme

Er zijn nog een paar houten tekenkrommen op voorraad. Deze zijn zeer handig voor het tekenen van taillelijnen, heupkrommen en deelnaden.Kromme tekenlinieaal

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).