De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

MEI 2024

De agenda voor de zomerstop is helemaal volgeboekt. Nog slechts één plek is beschikbaar in een Basiscursus Naaien op donderdag overdag. Vanwege de grote drukte begint Couture College binnenkort al aan de planning voor het nieuwe cursusseizoen. Meld je snel aan, als je per september mee wilt doen.

In deze nieuwsupdate:

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
Informatie over deelname aan cursussen
Mogelijkheden voor beginnende cursisten
Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

Tot en met begin juni is het Stoffenspektakel weer in het land. Deze grote stoffenmarkt staat nog op 20/5 in Apeldoorn, op 22/5 in Druten en op 2/6 in Amstelveen. Check voor je gaat altijd eerst even de spektakel agenda.

Het Museum van de Vrouw in Echt presenteert Anders kijken – Draagbare kunst door Hinke Luiten. Luiten maakte 25 jaar bijzondere outfits van afvalmateriaal: kunststukjes, kleurrijk, speels, vrolijk. In de wisselexpositie zijn 20 creaties daadwerkelijk te zien, met bijpassend hoedje of tas. Digitaal kun je daar alle 120 creaties bewonderen. Te zien t/m 02.06.24.

De tentoonstelling GEISHA in Museum Bussemakerhuis in Borne geeft een inkijkje in de wereld van deze iconische Japanse vrouwen. Met bijzondere aandacht voor de uiterst kostbare kimono’s, die esthetisch en met uiterste precisie vervaardigd zijn en diepere verhalen vertellen over hun dragers. Te zien t/m 01.11.24.

Op een andere pagina vind je het uitgebreide OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN en TEXTIELACTIVITEITEN. Het overzicht omvat Nederlandse tentoonstellingen en activiteiten en tentoonstellingen in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Italië, Scandinavië / Norden en New York. Je kunt de komende maanden weer voldoende inspiratie opdoen, ook tijdens je vakantie in het buitenland!

Informatie over deelname aan cursussen

Voor alle genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dat dagdeel nog beschikbaar is). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen, zeker als je meerdere dagdelen beschikbaar bent. De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. In juli en augustus geeft Couture College geen les. Beschikbare plaatsen voor cursussen die snel starten, staan vermeld in de Nieuwsupdate, evenals kansrijke dagdelen voor cursussen. Cursussen die zonder voorbehoud zijn volgeboekt, worden niet vermeld.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier lees je ook hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

Mogelijkheden voor beginnende cursisten

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Deze cursus start in juni met langere lessen op donderdag overdag: op do-och 6/6, 13/6 en 20/6 van 09.30 – 13.00 uur en op do-mi 27/6 van 13.00 – 16.30 uur. In deze groep is nog één plek beschikbaar. Laat het snel weten als je mee wilt doen. Andere groepen starten weer per september.
Meer over de Basiscursus Naaien …

Vervolgcursus Naaien

Deze naaicursus is een uitdagend vervolg op de Basiscursus Naaien. Je leert nu ook kledingstukken naaien en werken met jersey of tricot stof. Je werkt, in de les en thuis, aan concrete projecten. Je maakt een shawl met gevoerde capuchon, een gevoerde etui met vakken en zichtbare metalen rits, een korte broek met steekzakken en elastiek in de taille en een t-shirt met raglan mouwen van jersey of tricot stof.
Deze cursus start weer na de zomerstop. Per september start deze cursus in ieder geval op maandagavond, woensdagavond en vrijdagmiddag. In alle groepen is nog plek. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus ook op andere dagdelen van start.
Meer over de Vervolgcursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je diverse rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
Deze cursus start weer na de zomerstop. Een aantal aanmeldingen zijn al binnen.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze inhoudelijke cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen hebt gehad tijdens het naaien of andere activiteiten.
Deze cursus start na de zomerstop in elk geval op zaterdagochtend (deze groep is onder voorbehoud van afmeldingen volgeboekt).
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Deze cursus start weer na de zomerstop.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Deze cursus start weer na de zomerstop.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Deze cursus start weer na de zomerstop.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Deze cursus start weer na de zomerstop.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Deze cursus start weer na de zomerstop.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten‘).


Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.