De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

NOVEMBER 2017

In januari en februari starten weer nieuwe cursusgroepen bij Couture College. De aanmeldingen bepalen op welke dagdelen cursussen plaatsvinden. Vanaf december worden de definitieve groepen ingedeeld. In deze nieuwsupdate vind je steeds een up-to-date overzicht van de mogelijkheden op basis van de binnengekomen aanmeldingen. Ook lees je hier welke mode- en textielgerelateerde activiteiten je de komende maanden kunt ondernemen.

In deze nieuwsupdate:

♦ Tentoonstellingen en activiteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Aanmeldprocedure

Tentoonstellingen en activiteiten

  • Kunsthal ROTTERDAM presenteert Cabin Crew – Fashion in the Air. Deze tentoonstelling laat een bijzondere selectie stewardessen outfits zien, afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet. Muskiet verzamelde, vanaf 1993 tot heden, meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen! Te bezoeken tot 4 februari 2018.
  • Heb je de smaak te pakken na de cursus Textielkennis en wil je leren weven? In het TextielMuseum in TILBURG kun je op vrijdag 6 en 13 april 2018 een Basiscursus Weven volgen. Hiernaast presenteert het museum in haar damastweverij de tentoonstelling Stories – Dutch Design Damast. De tentoonstelling is te zien tot 4 november 2018.
  • In het MoMu in ANTWERPEN draait de expositie Olivier Theyskens – She walks in beauty, over een van de meest intrigerende Belgische ontwerpers. De tentoonstelling belicht zijn creatieve evolutie gedurende twintig jaar in de modewereld, zijn vakmanschap en de verschillende sferen van zijn werk met een veelheid aan silhouetten die de geest van de haute couture ademen. Te zien tot en met 18 maart 2018.Meer leesvoer
  • In het Musée des Arts Décoratifs in PARIJS draait de tentoonstelling Christian Dior, Couturier du Rêve. De 70-jarige historie van het modehuis wordt belicht met vele creaties van Monsieur Dior en zijn opvolgers Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en huidig creatief directeur Maria Grazia Chiuri. Te zien tot 7 januari 2018. Meer leesvoer en mooie plaatjes
  • In het Centrum voor Mode en Kant in CALAIS draait de tentoonstelling Hubert de Givenchy. Tot en met 31 december 2017 zijn daar outfits van zijn hand te zien die zijn gedragen door Audrey Hepburn, Jackie Kennedy en de Hertogin van Windsor, Wallis Simpson. Meer leesvoer over de tentoonstelling en het Centrum
  • In Kensington Palace LONDEN draait tot eind 2017 ‘DIANA: Her Fashion Story’. De tentoonstelling vertelt het levensverhaal van Diana aan de hand van haar kleding, vanaf haar eerste publieke optredens tot aan haar latere stijlbewuste jaren.

Als je de Facebook-pagina leuk vindt, ontvang je dit nieuws voortaan op je FB-tijdlijn.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
In januari en februari start deze cursus op diverse dagdelen overdag en ’s avonds. Diverse aanmeldingen zijn al binnen voor de woensdag- en donderdagavond, voor de woensdag- en donderdagmiddag en voor de vrijdagochtend. Bij voldoende aanmeldingen kan de cursus ook op andere dagdelen van start.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en maatkleding maken en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
In 2018 start deze cursus op diverse dagdelen ’s avonds en overdag. In de avonduren start deze cursus in elk geval op donderdagavond en misschien ook op woensdagavond. Overdag start deze cursus in elk geval op dinsdagmiddag. Hiernaast zijn er aanmeldingen voor de woensdagmiddag en vrijdagochtend.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Begin 2018 start deze cursus op een avond (di, wo, do) en op de zaterdagochtend.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
In 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
In 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
In 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Deze cursus start half november op donderdagochtend. Lesdata in 2017 zijn: 16/11 ; 30/11 en 14/12. De lesdata in 2018 van deze groep worden later vastgelegd. Er is nog plek in deze groep! In 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Aanmeldprocedure en overig nieuws

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Je krijgt bericht zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Als een cursus (voorlopig) niet doorgaat, hoor je dit ook. Zodra je je deelname aan de cursus en de afgesproken data hebt bevestigd, ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.