De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

NOVEMBER 2018

De laatste beschikbare cursusplek van 2018 is bij Textielkennis op vrijdagmiddag. In de eerste maanden van 2019 gaan weer nieuwe cursussen van start. De eerste cursus is al vol geboekt, dus meld je snel aan als je mee wilt doen. In deze Nieuwsupdate vind je de steeds de meest recente informatie over nog beschikbare cursusplaatsen en dagdelen waarvoor nog mede-cursisten gezocht worden. Ook vind je hier het overzicht van modetentoonstellingen en textielactiviteiten die je de komende tijd kunt bezoeken.

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Cursusaanmelding en tips voor stoffenwinkels

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • Ben je liefhebber van de schilderijen van Carel Willink en de couturecreaties van Fong Leng? Breng dan een bezoek aan het Museum voor Modern Realisme in Kasteel RUURLO (GD). Naast de schilderijen van Willink, zijn in een semi-permanente tentoonstelling vijf sprookjesachtige ontwerpen te bewonderen van de ontwerpster die onder meer zijn vrouw Mathilde kleedde.

Op een andere pagina vind je een compleet OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Deze cursus zal begin 2019 op twee of drie dagdelen starten, afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor de verschillende dagdelen. Kanshebbers zijn onder meer maandagavond, donderdagavond en vrijdagmiddag.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
Op donderdagmiddag is deze cursus alweer vol geboekt (onder voorbehoud van afmeldingen). Andere dames zoeken mede-cursisten voor donderdagavond en vrijdag overdag.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Deze cursus gaat binnenkort van start op vrijdagmiddag, met lesdata 23/11, 7/12, 14/12 en 18/1. In deze groep is nog één plek beschikbaar. Andere mensen zoeken mede-cursisten voor dinsdag- en woensdagavond en voor woensdag overdag.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
Iemand zoekt mede-cursisten voor de avonduren (ma, di, wo, do) of vrijdag overdag, zodat op deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Iemand zoekt mede-cursisten voor de avonduren (ma, di, wo, do) of vrijdag overdag, zodat op deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Hoogstwaarschijnlijk start deze cursus in januari op donderdagavond. Onder voorbehoud van afmeldingen is nog één plek beschikbaar in deze groep. Hiernaast zoekt iemand mede-cursisten voor dinsdagmiddag of donderdag overdag.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Twee dames zoeken mede-cursisten voor woensdagavond of vrijdag overdag. Hiernaast zoekt iemand mede-cursisten voor dinsdagmiddag of donderdag overdag.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
De informatie over deze nieuwe cursus volgt binnenkort.

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Cursusaanmelding en tips voor stoffenwinkels

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

De beste stoffenwinkels en stoffenmarkten

Voor je couture creaties wil je natuurlijk prachtige textiel gebruiken. Zeker, als je hier tijdens de cursus Textielkennis meer over geleerd hebt. Couture College is een pleitbezorger van kwalitatief hoogwaardige en van duurzaam geproduceerde textiel. Hierom bevat de website nu een overzicht van stoffenwinkels en stoffenmarkten die zich hierin specialiseren. Veel plezier met de zoektochten naar prachtig textiel!

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).