De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

MEI 2019 – met update van 21.05.19

In één cursus is nog plek beschikbaar voor de zomerstop: de cursus Patroontekenen ROK op woensdagmiddag. Hiernaast zoeken enkele mensen nog mede-cursisten voor dagdelen overdag. Lees verder voor up-to-date informatie over deze laatste cursusplekken en over modetentoonstellingen en textielactiviteiten die je kunt bezoeken.

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Toelichting cursusaanmelding en -planning

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • Helaas stopt winkel FRANS MODESTOFFEN in AMERSFOORT. Per augustus sluit de zaak. Dat betekent: OPHEFFINGSUITVERKOOP. Veel stoffen gaan weg voor 50% van de prijs.
  • De Museumfabriek in Enschede presenteert tot en met 9 juni 2019 De Tijdelijke Textieldrukkerij, een tentoonstelling en een textielwerkplaats in één. De tentoonstelling gaat over het verfraaien van textiel door middel van verven en bedrukken en toont ontwerpen van Nederlandse kunstenaars en prachtige objecten uit de textielcollectie van De Museumfabriek. In de textielwerkplaats, kan iedereen zelf aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken.
  • In het Museum aan het Vrijthof in MAASTRICHT draait de tentoonstelling Het meisje, De Jurk en De Parel. Couturier Ronald Kolk toont ruim 50 creaties uit zijn omvangrijke ouvre dat bekend staat als flamboyant en theatraal. Goudsmit Margareth Stalman toont een indrukwekkende collectie van haar juwelen. De tentoonstelling is een ode aan het ambachtelijk vakmanschap. Twee ateliers worden gerealiseerd waar je het maakproces kunt zien en voelen. Te zien tot 16 juni 2019.

Op een andere pagina vind je een compleet OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
De eerder vermelde cursussen zijn inmiddels volgeboekt. Wel zoekt iemand mede-cursisten voor woensdagochtend.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
Vanwege een afmelding is nog een plek bij de cursus op woensdagmiddag. Lesdata zijn: 29/5, 5/6, 12/6, 19/6, 26/6 en 3 juli 2019. Na de zomerstop gaat deze cursus ook weer op andere dagdelen van start.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Iemand zoekt mede-cursisten voor donderdagmiddag (eerste voorkeur) of dinsdag overdag. Ook zoekt iemand mede-cursisten voor zaterdagochtend.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Wellicht gaat deze cursus na de zomerstop weer van start.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Wellicht gaat deze cursus na de zomerstop weer van start.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Wellicht gaat deze cursus na de zomerstop weer van start.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Wellicht gaat deze cursus na de zomerstop weer van start.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Wellicht gaat deze cursus na de zomerstop weer van start.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Toelichting cursusaanmelding en -planning

Aanmeldprocedure
De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober (na de zomerstop die duurt van juli tot medio september). Wil je hieraan meedoen, meld je dan tijdig aan. De aanmeldingen bepalen welke cursussen wanneer starten. Ook op andere momenten in het jaar kunnen cursussen starten, als zich voldoende cursisten hebben aangemeld en nog dagdelen beschikbaar zijn.

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op een dagdeel dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald. Meer gedetailleerde informatie over de aanmeldingprocedure vind je bij het aanmeldformulier.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).