De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

DECEMBER 2018

In de eerste maanden van 2019 gaan weer nieuwe cursussen van start. Op basis van de binnen gekomen aanmeldingen is voor enkele cursussen al bekend op welke dagdelen ze gaan draaien. Wil je meedoen aan een cursus? Meld je dan snel aan! In deze Nieuwsupdate vind je informatie over nog beschikbare cursusplaatsen en dagdelen waarvoor nog mede-cursisten gezocht worden. Ook lees je hier welke modetentoonstellingen en textielactiviteiten je de komende weken kunt bezoeken.

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Aanmeldprocedure voor cursussen

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • In het Gemeentemuseum DEN HAAG is de tentoonstelling Femmes Fatales – Sterke vrouwen in de mode te zien. De tentoonstelling is volledig gewijd aan vrouwelijke ontwerpers met werk van onder meer Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli, Mary Quant, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada, Maria Gracia Chiuri (Dior), Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen. Centrale vragen zijn of vrouwen anders ontwerpen dan hun mannelijke collega’s en een andere visie op mode hebben. Te zien tot en met 24 maart 2019. Meer leesvoer …
  • Het Mode en Kant Museum in BRUSSEL presenteert de tentoonstelling Back Side – Fashion From Behind. De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Palais Galliera, Modemuseum van Parijs, en gaat in op het versieren, ontbloten en beladen van de rug in de mode. Te zien tot en met 31 maart 2019.
  • Het TextielMuseum in TILBURG presenteert tot en met 12 mei 2019 de tentoonstelling Cultural Threads. De tentoonstelling presenteert bijzonder werk waarin hedendaagse kunstenaars textiel als instrument gebruiken om hun ideeën te verbeelden over politiek-maatschappelijke vraagstukken. Hiernaast kun je in het museum de permanente tentoonstelling De Wollendekenfabriek 1900-1940 zien. Hier is een levendige sfeer nagebootst van een textielfabriek, zoals die in de periode van 1900 tot 1940 bestond, inclusief door een stoommachine aangedreven machines.
  • Smaakte het onderdeel weven bij de cursus Textielkennis naar meer? Volg dan de Basiscursus weven op een weefgetouw door het TextielMuseum en Weefnetwerk. Lesdata zijn vrijdag 29 maart en 5 april 2019.
  • Mooie stoffen nodig? Pas in februari is het Stoffenspektakel weer in Nederland en wel op 17 februari in HAARLEMMERMEER. Gaat dit niet lukken? Kijk dan voor een overzicht van de beste stoffenwinkels en -markten op deze pagina op de Couture College website.

Op een andere pagina vind je een compleet OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Deze cursus start begin 2019 op dinsdagavond en donderdagavond. Hiernaast zoeken mensen nog mede-cursisten voor vrijdagmiddag en dagdelen ’s ochtends.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
Deze cursus zal begin 2019 in elk geval op maandagavond, donderdagmiddag en vrijdagochtend starten. De donderdagmiddag en vrijdagochtend zijn onder voorbehoud van afmeldingen al vol geboekt! Hiernaast zoeken mensen nog mede-cursisten voor vrijdagmiddag.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Mensen zoeken nog mede-cursisten voor dinsdag- en woensdagavond.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
Iemand zoekt mede-cursisten voor de avonduren (ma, di, wo, do) of vrijdag overdag, zodat op deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Iemand zoekt mede-cursisten voor de avonduren (ma, di, wo, do) of vrijdag overdag, zodat op deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Hoogstwaarschijnlijk start deze cursus in januari op donderdagavond. In deze groep is nog één plek beschikbaar. Hiernaast zoekt iemand mede-cursisten voor dinsdagmiddag of donderdag overdag.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Twee dames zoeken mede-cursisten voor woensdagavond of vrijdag overdag. Hiernaast zoekt iemand mede-cursisten voor dinsdagmiddag of donderdag overdag.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
De informatie over deze nieuwe cursus volgt binnenkort.

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Aanmeldprocedure voor cursussen

Aanmeldprocedure
Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).