De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

AUGUSTUS 2019 – met update van 09.08.2019

De cursusplanning voor de resterende maanden van 2019 is klaar. Een groot deel van de cursussen en dagdelen is volgeboekt. In deze Nieuwsupdate vind je steeds het laatste overzicht van beschikbare cursusplekken en cursussen die mogelijk nog van start kunnen. Meld je snel aan als je mee wilt doen! Ook geeft de Nieuwsupdate een overzicht van de modetentoonstellingen die je de komende maanden kunt bezoeken. Couture College wenst iedereen een heerlijke zomer!

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Toelichting cursusaanmelding en -planning

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • Tot en met 27 oktober 2019 heeft het Centraal Museum UTRECHT haar bovenste verdieping gereserveerd voor de tentoonstelling Duran Lantink: Old Stock. Lantink werd bekend vanwege de vagina-broek, die hij in 2018 ontwierp voor de Amerikaanse artiest Janelle Monáe. Tijdens de London Fashion Week 2019 was zijn werk te zien in de International Fashion Showcase, waarin “the best up-and-coming fashion talent from around the world” werd gepresenteerd.
  • Het Rijksmuseum in AMSTERDAM heeft een jurk van aluminium plaatjes van PACO RABANNE aan de collectie toegevoegd. Deze moderne maliënkolders, die Rabanne midden jaren 60 ontwierp, betekenden een radicaal afscheid van traditionele couture. De jurk is te zien op de afdeling 20ste eeuw.
  • In Museum AMSTERDAM draait de tentoonstelling Fashion Statements. In deze tentoonstelling zetten zes toonaangevende hedendaagse ontwerpers hun creaties naast én tegenover historische mode uit de achttiende en negentiende eeuw. Te zien tot en met 8 september 2019. Met de bon uit NS-tijdschrift SPOOR is het 2e entreekaartje ook nog eens gratis.

Op een andere pagina vind je een compleet OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland. Er is genoeg te zien de komende maanden!

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
In de cursus op vrijdagmiddag is, onder voorbehoud, nog een plek beschikbaar. De lesdata zijn: 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12 en 13/12. Vanaf september kunnen nieuwe cursussen alleen van start op dinsdag overdag en op woensdag- en donderdagmiddag (bij voldoende aanmeldingen). Tegen het einde van het jaar en begin volgend jaar komen weer andere dagdelen beschikbaar. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, onder meer voor woensdag- en donderdagochtend.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
In de cursusgroep op woensdagochtend zijn nog twee plekken beschikbaar! Lesdata voor deze cursus zijn: 2/10, 16/10, 30/10, 13/11, 27/11 en 11/12. Hiernaast zoekt iemand medecursisten voor woensdag- of donderdagmiddag.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
In een cursusgroep op zaterdagochtend is nog een plek beschikbaar. De lesdata van deze groep zijn vastgesteld op: 19/10, 2/11 en 9/11.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Deze cursus start per november op vrijdagochtend (en één vrijdagmiddag). In deze groep is nog een plek beschikbaar. Lesdata zijn de vrij-och 1/11, 8/11, 15/11, 29/11, 13/12 en de vr-mi 20/12.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Twee personen zoeken mede-cursisten voor maandag- of dinsdagavond later dit jaar.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Deze cursus start op woensdagochtend en op donderdagavond. In beide groepen is nog een plek. Lesdata voor de wo-och groep zijn vastgesteld op: 25/9, 9/10, 23/10, 6/11, 20/11, 4/12, 18/12, 8/1/20 en 22/1/20. Lesdata voor de do-av groep zijn vastgesteld op: 19/9, 3/10, 10/10, 31/10, 14/11, 28/11, 12/12, 9/1/20 en 23/1/20.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Deze cursus start eind 2019 of begin 2020 weer. Diverse aanmeldingen zijn al binnen, voor de avonduren, donderdagochtend en vrijdagochtend.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Een persoon zoekt mede-cursisten voor woensdag- of donderdagavond of vrijdag overdag per 2020.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Toelichting cursusaanmelding en -planning

Aanmeldprocedure
De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober (na de zomerstop die duurt van juli tot medio september). Wil je hieraan meedoen, meld je dan tijdig aan. De aanmeldingen bepalen welke cursussen wanneer starten. Ook op andere momenten in het jaar kunnen cursussen starten, als zich voldoende cursisten hebben aangemeld en nog dagdelen beschikbaar zijn.

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op een dagdeel dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald. Meer gedetailleerde informatie over de aanmeldingprocedure vind je bij het aanmeldformulier.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).