Zomerstop

De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

SEPTEMBER 2018 – met update van 20.09.18

Het nieuwe cursusseizoen van Couture College is begonnen. Veel cursussen zijn al vol geboekt. In deze Nieuwsupdate vind je de steeds de meest recente informatie over nog beschikbare cursusplaatsen en dagdelen waarvoor nog mede-cursisten gezocht worden. Meld je snel aan als je mee wilt doen! Ook vind je hier het overzicht van modetentoonstellingen en textielactiviteiten die je de komende tijd kunt bezoeken.

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Cursusaanmelding, privacyverklaring en tips voor stoffenwinkels

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • De najaarsagenda van het STOFFENSPEKTAKEL is bekend. Deze mooie en grote stoffenmarkt staat weer op verschillende plaatsen in Nederland. Bijvoorbeeld op 2 oktober in ZUTPHEN, op 5 oktober in ROTTERDAM, op 17 oktober in DEN BOSCH en op 24 oktober in BARNEVELD. Zie de agenda.
  • Tot en met 30 september is in Kunsthal ROTTERDAM een grote overzichtstentoonstelling van modehuis Viktor&Rolf te zien. VIKTOR&ROLF: Fashion Artists 25 Years presenteert een aantal van de meest sublieme werken van het ontwerpduo. Te zien zijn onder meer: werken uit de haute couture collecties, toneelkostuums voor ballet en opera, speciale stukken (zoals de in 2016 voor Madonna gemaakte kostuums) en nooit eerder vertoonde werken uit de nieuwste collecties ‘Boulevard of Broken Dreams’ en ‘Action Dolls’.

Op een andere pagina vind je een compleet OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland. Er is genoeg te zien: plooien, bruidsmode, Dior, Azzedine Alaïa … !

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Op woensdagavond en woensdagochtend zijn nog plekken beschikbaar! De lesdata op wo-av zijn: 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 31/10 en 7/11. De lesdata op wo-och zijn: 10/10 (les Gebruik machine), 17/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11 en 5/12. Verder zoeken mensen mede-cursisten voor dinsdagavond, donderdag overdag, donderdagavond (do-av vanaf november) en vrijdagmiddag (mogelijk eenmalig van 15.00 – 17.00 uur).
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
Verschillende personen zoeken mede-cursisten voor de avonduren en dagdelen overdag (met name voor woensdagochtend, donderdagavond en vrijdag overdag).
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
De cursus die start op zaterdagochtend is inmiddels vol geboekt. Bij voldoende aanmeldingen start deze cursus eind 2018 of begin 2019 weer.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
Iemand zoekt nog mede-cursisten voor de avonduren (ma, di, wo, do) of vrijdag overdag, zodat op deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Iemand zoekt nog mede-cursisten voor de avonduren (ma, di, wo, do) of vrijdag overdag, zodat op deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Twee dames zoeken nog mede-cursisten voor donderdagochtend en de avonduren. Op donderdagavond kunnen beide dames, zodat voor dat dagdeel nog één mede-cursist ontbreekt voordat een cursus van start kan.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Twee dames zoeken nog mede-cursisten voor woensdagavond of vrijdag overdag, zodat op een van deze dagdelen een cursus van start kan.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Vanaf het laatste kwartaal van 2018 kun je deze nieuwe cursus volgen. Meer informatie volgt na de zomerstop. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden over duur, tarief en start van deze cursus? Stuur dan een bericht naar Couture College. Diverse dames zijn al geïnteresseerd om mee te doen op dagdelen overdag en ’s avonds.

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Cursusaanmelding, privacyverklaring en tips voor stoffenwinkels

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

Privacyverklaring Couture College

De website bevat nu ook een Privacyverklaring. Hierin lees je hoe Couture College omgaat met je persoonsgegevens.

De beste stoffenwinkels en stoffenmarkten

Voor je couture creaties wil je natuurlijk prachtige textiel gebruiken. Zeker, als je hier tijdens de cursus Textielkennis meer over geleerd hebt. Couture College is een pleitbezorger van kwalitatief hoogwaardige en van duurzaam geproduceerde textiel. Hierom bevat de website nu een overzicht van stoffenwinkels en stoffenmarkten die zich hierin specialiseren. Veel plezier met de zoektochten naar prachtig textiel!

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).