De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

NOVEMBER 2022met update van 20.11.22

De komende maanden starten weer nieuwe groepen! In deze Nieuwsupdate vind je steeds een up-to-date overzicht van de cursusmogelijkheden en beschikbare plekken. Meld jezelf snel aan als je mee wilt doen. Zoals altijd vind je hier ook (de link naar) een overzicht van modetentoonstellingen en textielactiviteiten.

In deze nieuwsupdate:

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
Informatie over deelname aan cursussen
Mogelijkheden voor beginnende cursisten
Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

In De Volmolen in Amersfoort is Sonja Andela – Denim en Jute, Zee en Zand te zien met 3D textiele objecten van jute en denim. Sonja woont en werkt in Santpoort, pal aan het strand en de zee. Getijden, stroming, wind, zwaartekracht en zonnewarmte zijn van invloed op haar werk. Te zien tot 01.01.23.

Kunsthal Rotterdam presenteert Tim Walker: Wonderful Things. Deze fototentoonstelling viert de rijke verbeeldingskracht van de Britse modefotograaf en kunstenaar. Te zien t/m 29.01.23. Meer leesvoer …

Het Kunstmuseum Den Haag presenteert Balenciaga – Meesterlijk zwart. De tentoonstelling is een eerbetoon aan het oeuvre van Cristóbal Balenciaga in deze kleur. Je kunt meer dan 60 topstukken met vaak sculpturale en complexe vormen bewonderen. Te zien t/m 05.03.23.

Op een andere pagina vind je het uitgebreide OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN en TEXTIELACTIVITEITEN. Je kunt de komende maanden weer voldoende inspiratie opdoen in binnen- en buitenland!

Informatie over deelname aan cursussen

Voor alle genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dat dagdeel nog beschikbaar is). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen, zeker als je meerdere dagdelen beschikbaar bent. De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. In juli en augustus geeft Couture College geen les. Beschikbare plaatsen voor cursussen die snel starten, staan vermeld in de Nieuwsupdate, evenals kansrijke dagdelen voor cursussen. Cursussen die zonder voorbehoud zijn volgeboekt, worden niet vermeld.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier lees je ook hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

Mogelijkheden voor beginnende cursisten

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
In januari start deze cursus op maandagavond (nog één plek beschikbaar), op woensdagochtend (nog twee plekken beschikbaar) en op woensdagavond (nog één plek beschikbaar). Hiernaast zoekt iemand medecursisten voor woensdagmiddag of vrijdagmiddag. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus ook op andere dagdelen.
Meer over de Basiscursus Naaien …

Vervolgcursus Naaien

Deze naaicursus is een uitdagend vervolg op de Basiscursus Naaien. Je leert nu ook kledingstukken naaien en werken met jersey of tricot stof. Je werkt, in de les en thuis, aan concrete projecten. Je maakt een shawl met gevoerde capuchon, een gevoerde etui met vakken en zichtbare metalen rits, een korte broek met steekzakken en elastiek in de taille en een t-shirt met raglan mouwen van jersey of tricot stof.
Deze cursus start op vrijdagochtend (nog één plek beschikbaar). Hiernaast zoekt iemand medecursisten voor dinsdagochtend of de avonduren (ma, wo, do).
Meer over de Vervolgcursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je diverse rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
Twee personen zoeken medecursisten voor dagdelen overdag en ‘s avonds.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze inhoudelijke cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen hebt gehad tijdens het naaien of andere activiteiten.
Deze cursus start op zaterdagochtend (onder voorbehoud van afmeldingen volgeboekt).
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Deze cursus start in maart op maandagavond (onder voorbehoud volgeboekt). Hiernaast zoekt iemand medecursisten voor avond (ma, di, wo) of de middag (di, wo, do)..
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Deze cursus start wellicht weer in 2023. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Iemand zoekt medecursisten voor de avonduren of woensdag overdag.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Mensen zoeken medecursisten voor dinsdagavond, woensdagmiddag of donderdagavond.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Deze cursus start wellicht weer in 2023. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten‘).


Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.