Zomerstop

De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

JULI 2018

Couture College heeft zomerstop. De komende maanden is het tijd om te genieten van zon en vakantie en om inspiratie op te doen bij de vele modetentoonstellingen. In deze Nieuwsupdate vind je een overzicht hiervan. Het nieuwe cursusseizoen start weer vanaf half september. De aanmeldingen die medio augustus binnen zijn, bepalen op welk dagdeel cursussen plaatsvinden. Meld je dus op tijd aan! Hieronder vind je steeds up-to-date informatie over binnen gekomen aanmeldingen. Couture College wenst je een heerlijke zomer!

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Cursusaanmelding en tips voor stoffenwinkels

Modetentoonstellingen

  • Tot en met 26 augustus presenteert het Centraal Museum in UTRECHT de tentoonstelling JAN TAMINIAU – Reflections. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom van het werk van deze meester der couture getoond. Ook het ontwerp- en denkproces van Taminiau staan centraal. Met nieuw werk uit eigen collectie, spectaculaire bruiklenen uit verschillende musea, topstukken uit het atelier van de ontwerper én unieke en bijzondere stukken uit privéverzamelingen.
  • Tot en met 30 september is in Kunsthal ROTTERDAM een grote overzichtstentoonstelling van modehuis Viktor&Rolf te zien. VIKTOR&ROLF: Fashion Artists 25 Years presenteert een aantal van de meest sublieme werken van het ontwerpduo. Te zien zijn onder meer: werken uit de haute couture collecties, toneelkostuums voor ballet en opera, speciale stukken (zoals de in 2016 voor Madonna gemaakte kostuums) en nooit eerder vertoonde werken uit de nieuwste collecties ‘Boulevard of Broken Dreams’ en ‘Action Dolls’. TIP: in het NS-magazine ‘SPOOR’ zit een kortingsbon voor deze tentoonstelling. Hiermee krijg je in augustus een 2e kaartje gratis!

Op een andere pagina vind je een compleet OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland. Er is deze zomer genoeg te zien: viltkunst, plooien, bruidsmode, Dior, Margiela, Azzedine Alaïa … !

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Na de zomerstop gaat deze cursus zeker van start op verschillende dagdelen overdag (wellicht op wo en vrij) en ’s avonds (wellicht op ma, wo, do). Een aardig aantal aanmeldingen is al binnen.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Aanmeldingen voor dagdelen overdag (di-och, do-och en vrij-mi) en één voor de avonduren (di, wo, do) zijn al binnen.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Aanmeldingen voor zaterdagochtend zijn al binnen.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. De eerste aanmelding is al binnen voor vrijdag overdag of dagdelen ’s avonds.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Na de zomerstop gaat deze cursus in elk geval van start op dinsdagochtend of donderdagochtend. Er is nog een plek beschikbaar in deze groep! Hiernaast hebben twee dames zich aangemeld voor dagdelen ’s avonds (mogelijk kan nog een cursus op di-av van start).
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Mogelijk kan een cursus op do-av van start.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Na de zomerstop gaat deze cursus weer van start. Iemand heeft zich al aangemeld voor ochtend- en avonduren.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Vanaf het laatste kwartaal van 2018 kun je deze nieuwe cursus volgen. Meer informatie volgt na de zomerstop. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden over duur, tarief en start van deze cursus? Stuur dan een bericht naar Couture College. Diverse dames zijn al geïnteresseerd om mee te doen op dagdelen overdag en ’s avonds.

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Cursusaanmelding en tips voor stoffenwinkels

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

De beste stoffenwinkels en stoffenmarkten

Voor je couture creaties wil je natuurlijk prachtige textiel gebruiken. Zeker, als je hier tijdens de cursus Textielkennis meer over geleerd hebt. Couture College is een pleitbezorger van kwalitatief hoogwaardige en van duurzaam geproduceerde textiel. Hierom bevat de website nu een overzicht van stoffenwinkels en stoffenmarkten die zich hierin specialiseren. Veel plezier met de zoektochten naar prachtig textiel!

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).