De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

JULI 2020

Goed nieuws: de musea zijn weer geopend en enkele modetentoonstellingen zijn verlengd! Meer hierover in deze nieuwsupdate.
Vanwege Covid-19 neemt Couture College nog even geen nieuwe aanmeldingen in behandeling. Hopelijk kunnen de reguliere cursussen in september weer van start. Couture College test momenteel een digitale versie van cursus Patroontekenen ROK. Wellicht wordt deze mogelijkheid uitgebreid naar andere cursussen. Meld je aan voor de nieuwsbrief wanneer je geïnteresseerd bent in toekomstige deelname aan een reguliere of digitale cursus. Je krijgt dan bericht, zodra deze van start gaan.

In deze nieuwsupdate:

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
Toelichting cursusaanmelding en -planning

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • Vanaf zondagavond 21 juni zend NPO1 het 5e seizoen uit van THE GREAT BRITISH SEWING BEE. Afleveringen beginnen om 21.25 uur.
  • Tot en met 6 september 2020 toont het TextielMuseum in TILBURG de tentoonstelling The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen. In deze tentoonstelling kun je ruim veertig creaties zien van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin.
  • Voor het eerst in vijftig jaar toont het DORDRECHTS Museum zijn uitgebreide modecollectie in de tentoonstelling Slow Fashion. Met een selectie van 50 topstukken presenteert het museum de belangrijkste silhouetten van 150 jaar mode, van de 18e tot en met de 20e eeuw. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 13 september 2020.

Wil je meer lezen over deze tentoonstellingen en die in het buitenland?
Op een andere pagina vind je het uitgebreide OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN in binnen- en buitenland. Ook net over de grens is genoeg te zien!

Cursusnieuws

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Textielkennis …

Cursusnieuws gevorderd

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Nieuwe cursussen gaan de komende weken niet van start.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten‘).

Aanmeldprocedure

Toelichting cursusaanmelding en -planning

De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. Wil je hieraan meedoen? Meld je dan tijdig aan, respectievelijk voor 1 december en voor 7 juli. De aanmeldingen die dan binnen zijn, bepalen op welke dagdelen cursussen starten. Ook op andere momenten in het jaar starten cursussen, mits zich voldoende cursisten hebben aangemeld en nog dagdelen beschikbaar zijn. Vrije plaatsen voor cursussen die snel van start gaan, staan vermeld in de Nieuwsupdate.
In juli en augustus is de zomerstop. Couture College geeft dan geen lessen.

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op een dagdeel dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald. Meer gedetailleerde informatie over de aanmeldingprocedure vind je bij het aanmeldformulier.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.