De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

MEI 2023 – met update van 15.05.23

De laatste cursusplekken voor de zomerstop staan hieronder vermeld. Meld je snel aan als je mee wilt doen. Kun je nu niet meedoen? In september starten weer nieuwe cursussen. Sowieso kun je de komende maanden genieten van van diverse modetentoonstellingen.

In deze nieuwsupdate:

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
Informatie over deelname aan cursussen
Mogelijkheden voor beginnende cursisten
Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

Museum JAN in Amstelveen presenteert Piet Paris e.a. – Illustraties, glaskunst, mode. Mode-illustrator Piet Paris reflecteert hier met nieuw werk op de unieke glaskunstcollectie van Museum JAN. Ook laat hij zijn tekeningen een dialoog aangaan met modedesigns van toonaangevende modeontwerpers als Viktor & Rolf, Claes Iversen, Spijkers & Spijkers en Benchellal. Te zien t/m 18.06.23.

In Modemuseum Antwerpen (MoMu) draait zowel Geometrically Wired. IO Van Oostveldt tussen kleding en kunst (te zien t/m 30.07.23) als Man Ray en mode (te zien t/m 13.08.23). Ook kun je de permanente tentoonstelling Mode uit de MoMu-collectie bezoeken.

Op een andere pagina vind je het uitgebreide OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN en TEXTIELACTIVITEITEN. Je kunt de komende maanden weer voldoende inspiratie opdoen in binnen- en buitenland!

Informatie over deelname aan cursussen

Voor alle genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dat dagdeel nog beschikbaar is). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen, zeker als je meerdere dagdelen beschikbaar bent. De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. In juli en augustus geeft Couture College geen les. Beschikbare plaatsen voor cursussen die snel starten, staan vermeld in de Nieuwsupdate, evenals kansrijke dagdelen voor cursussen. Cursussen die zonder voorbehoud zijn volgeboekt, worden niet vermeld.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier lees je ook hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

Mogelijkheden voor beginnende cursisten

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Deze cursus start op dinsdagavond met lesdata 16/5 (les Gebruik machine), 23/5, 30/5, 6/6/, 13/6, 20/6 en 27/6. Ook start deze cursus op vrijdagochtend met lesdata 19/5 (les Gebruik machine), 26/5, 2/6, 16/6, 23/6, 30/6 en 7/7. In beide groepen is nog plek. Hiernaast zoeken mensen medecursisten voor woensdagmiddag (vanaf 2e helft mei).
Meer over de Basiscursus Naaien …

Vervolgcursus Naaien

Deze naaicursus is een uitdagend vervolg op de Basiscursus Naaien. Je leert nu ook kledingstukken naaien en werken met jersey of tricot stof. Je werkt, in de les en thuis, aan concrete projecten. Je maakt een shawl met gevoerde capuchon, een gevoerde etui met vakken en zichtbare metalen rits, een korte broek met steekzakken en elastiek in de taille en een t-shirt met raglan mouwen van jersey of tricot stof.
Iemand zoekt medecursisten voor donderdag overdag.
Meer over de Vervolgcursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je diverse rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
De cursus op vrijdagmiddag is inmiddels volgeboekt.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze inhoudelijke cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen hebt gehad tijdens het naaien of andere activiteiten.
Iemand zoekt medecursisten voor diverse dagdelen overdag.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Deze cursus start wellicht weer na de zomerstop.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Deze cursus start wellicht weer na de zomerstop.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Deze cursus start wellicht weer na de zomerstop.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Deze cursus start wellicht weer na de zomerstop.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Deze cursus start wellicht weer na de zomerstop.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten‘).


Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.