De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

SEPTEMBER 2021

Het nieuwe cursusseizoen is gestart. Wil je nog meedoen? Meld je dan snel aan. In deze Nieuwsupdate lees je over nog beschikbare plekken en cursusmogelijkheden. Bij voldoende aanmeldingen kunnen cursussen ook op andere dan genoemde dagdelen van start. Alleen de woensdag (och, mi & av) is tot einde jaar vol geboekt. Nieuws is dat een Vervolgcursus Naaien vanaf november gaat draaien. Dit is het vervolg op de Basiscursus Naaien.

In deze nieuwsupdate:

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
Toelichting start cursussen en aanmelding
Mogelijkheden voor beginnende cursisten
Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

Het Stoffenspektakel gaat in september weer van start. Op 12/9 staat deze grote stoffenmarkt in Eindhoven, op 19/9 in Leeuwarden en op 29/9 in Goes. Check voor je vertrek de agenda vanwege mogelijke annuleringen.

LAATSTE KANS: De Beurs van Berlage toont het resultaat van de creativiteit van Monique Collignon in de prachtige foto-expositie FashionArt 2020-2021. Verlengd t/m 19.09.21. Meer leesvoer …

Museum JAN in Amstelveen toont met Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen en Dutch Design iconisch werk van schoenontwerper Jan Jansen samen met het werk van Nederlandse designers. Verlengd t/m 24.10.21.

VANAF 4/9: Het Antwerpse Modemuseum Momu dompelt de stad met Fashion 2.021 Antwerp – Fashion/Conscious onder in diverse modeactiviteiten, zoals tentoonstellingen, openluchtactiviteiten en stadswandelingen. T/m januari 2022.

VANAF 4/9: In het Momu draait de tentoonstelling E/MOTION. Fashion in Transition. Hiermee onderzoekt het modemuseum de manier waarop mode een uitdrukking is van emotie, angst en verlangen in de maatschappij. Te zien t/m 23.01.22.

Op een andere pagina vind je het uitgebreide OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN, TEXTIELACTIVITEITEN en ONLINE INSPIRATIE.

Toelichting start cursussen en aanmelding

Voor alle genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dat dagdeel nog beschikbaar is). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen. De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. In juli en augustus geeft Couture College geen les. Beschikbare plaatsen voor cursussen die snel starten, staan vermeld in de Nieuwsupdate, evenals kansrijke dagdelen voor cursussen. Cursussen die zonder voorbehoud zijn volgeboekt, worden niet vermeld.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier lees je ook hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

Mogelijkheden voor beginnende cursisten

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Op woensdagmiddag start een groep met lesdata 15/9, 22/9, 13/10, 20/10, 1/12, 8/12 en 15/12. In deze groep is nog één plek beschikbaar. Hiernaast zoeken mensen medecursisten voor dinsdagavond, donderdagochtend (nog één aanmelding nodig om een cursus te starten), donderdagavond (vanaf eind oktober) en vrijdagmiddag.
Meer over de Basiscursus Naaien …

Vervolgcursus Naaien

Als je al een aantal (eenvoudige) naaiprojecten tot een goed einde hebt gebracht, kun je meedoen aan deze cursus. Ook hier leer je weer nieuwe vaardigheden aan de hand van concrete projecten. De vaardigheden borduren voort op die in de Basiscursus Naaien. Zaken die zeker aan bod komen zijn breisels (tricot, jersey), voering, versteviging (plakvlieseline), knoopsgaten ….
Deze cursus is in ontwikkeling en kan vanaf november starten. Concrete informatie volgt over enkele weken. Wil je op de hoogte gehouden worden als de informatie bekend is? Stuur dan een bericht naar Couture College.

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
Deze cursus start op maandagavond met lesdata 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 1/11 en 15/11 (nog één plek beschikbaar). Hiernaast zoekt iemand medecursisten voor vrijdagmiddag (of woensdagmiddag, maar dan draait eerst een andere cursus). Meld je snel aan als je mee wilt doen.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze inhoudelijke cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen hebt gehad tijdens het naaien of andere activiteiten.
De groep op zaterdagochtend is inmiddels volgeboekt.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Twee personen zoeken medecursisten voor dinsdagavond en twee personen zoeken medecursisten voor donderdagmiddag. Meld je snel aan als je mee wilt doen.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Op dit moment is niet bekend op welk dagdeel deze cursus start. Aanmeldingen zijn voor verschillende dagdelen.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Een persoon zoekt medecursisten voor diverse dagdelen.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
In oktober start deze cursus op woensdagochtend met lesdata 6/10, 20/10, 27/10, 10/11, 17/11, 1/12, 15/12, 12/1, 26/1 en 9/2. In deze groep is nog één plek beschikbaar.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Twee personen zoeken medecursisten voor donderdagochtend of vrijdag overdag.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten‘).


Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.