De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

MEI 2021met update van 11.05.21

Couture College plant de komende weken de laatste cursussen voor de zomerstop in. Wil je meedoen? Houd er dan rekening mee dat 1,5 meter afstand tussen jou en de docent niet op alle momenten mogelijk is vanwege het karakter van de cursussen. Uiteraard past Couture College de RIVM-richtlijnen toe voor een veilige lesomgeving.

In deze nieuwsupdate:

Online mode-inspiratie
Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
Toelichting start cursussen en aanmelding
TE KOOP: Kledinghangers

Online mode-inspiratie

  • Modehuis Dior heeft een uur durende documentaire online gezet over de totstandkoming van de Designer of Dreams-tentoonstelling die in 2017 in Parijs is vertoond. De documentaire is in het Frans, dus zet de ondertiteling aan op Youtube.
  • Het Costume Institute van The Metropolitan Museum of Art (MET) in New York heeft een vituele rondleiding van haar nieuwste modetentoonstelling About Time: Fashion and Duration online gezet.
  • Het Stedelijk Museum Schiedam heeft haar recente expositie Modest Fashion over ‘bedekte mode’ online gezet via een virtuele tour.
  • Ook het Rijksmuseum heeft een online tentoonstelling. Accessorize! belicht zo’n 250 topstukken uit prachtige collectie van modeaccessoires van het museum.

Wil je weten welke fysieke mode-activiteiten je na de lockdown kunt ondernemen? Op een andere pagina vind je het uitgebreide OVERZICHT van MODETENTOONSTELLINGEN, TEXTIELACTIVITEITEN en ONLINE INSPIRATIE.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Voor alle hier genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dagdelen nog beschikbaar zijn). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen op een dagdeel waarop je beschikbaar bent. Ook zijn cursussen snel volgeboekt door de beperkte groepsgrootte. Informatie over nog beschikbare plekken en kansrijke dagdelen, vind je steeds hier op de website.

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
In mei start deze cursus op donderdagavond, met lesdata 20/5, 27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6 en 1/7. In deze groep is nog plek voor 1 persoon. Ook zoeken mensen mede-cursisten voor diverse dagdelen overdag (wo-mi, do-och, do-mi, vr-och). Hiernaast kunnen groepen starten op maandag- en dinsdagavond, mits voldoende deelnemers. Let op: de lestijd op deze ma-av en di-av is van 19.50 – 22.10 uur. Je volgt de lesstof van de 7 lessen dus in 6 iets langere lessen en de cursus is inclusief de les over het gebruik van de machine. Op ma-av zijn de lesdata: 31/5, 7/6, 14/6, 21/6, 28/6 en 5/7. Op di-av zijn de lesdata: 1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6 en 6/7. Meld je snel aan als je mee wilt doen!
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype.
Diverse personen zoeken medecursisten voor dagdelen overdag (di-och, do-och, do-mi, vr-mi) en voor de maandagavond.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Twee personen zoeken medecursisten voor zaterdagochtend.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Voor alle hier genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dagdelen nog beschikbaar zijn). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen op een dagdeel waarop je beschikbaar bent. Informatie over nog beschikbare plekken en kansrijke dagdelen, vind je steeds hier op de website.

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen op je eigen maten tekenen voor het bovenlijf, de blousemouw en voor blousekragen en manchetten.
Mensen zoeken medecursisten voor diverse dagdelen.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Deze cursus start weer na de zomerstop.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
Gezien de doorlooptijd van de cursus starten nieuwe groepen weer na de zomerstop.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Gezien de doorlooptijd van de cursus starten nieuwe groepen weer na de zomerstop.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Gezien de doorlooptijd van de cursus starten nieuwe groepen weer na de zomerstop.
Meer over Couture PANTALON op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten‘).

Toelichting start cursussen en aanmelding

De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. Wil je hieraan meedoen? Meld je dan tijdig aan. Cursussen starten ook op andere momenten in het jaar, op dagdelen die nog beschikbaar zijn. In alle gevallen geldt: pas zodra er voldoende aanmeldingen zijn voor een dagdeel, stelt Couture College de lesdata vast. In juli en augustus is de zomerstop. Couture College geeft dan geen lessen. De laatste beschikbare plaatsen voor cursussen die snel van start gaan, staan steeds vermeld in de Nieuwsupdate. Ook kansrijke dagdelen voor cursussen staan hier vermeld.

Cursussen worden in deze bijzondere tijd in principe op wekelijkse basis gegeven om de cursusperiode zo kort mogelijk te houden. Meld jezelf dus alleen aan voor een dagdeel als je wekelijks kunt (of geef aan in welke periode dat het geval is).

Wil je meedoen aan een cursus? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier kun je ook lezen hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

TE KOOP: Kledinghangers

Te koop: Rok- of pantalonklemmen van hout met vilt (zie foto). Ideaal voor het ophangen van broeken en rokken zonder markering op de stof door het vilt aan de binnenzijde. 35 cm breed. Per 5 stuks: € 7,-, per 15 stuks: € 17,50. Alleen op te halen!

Te koop: Multi-functionele metalen kledinghangers met anti-slib en knijpers. Door de anti-slip coating blijven tops met wijde hals goed op de hanger zitten. De knijpers zijn sterk genoeg om er zware rokken of broeken aan te hangen. De hangers zijn 41 cm breed; de maximale afstand tussen (het midden van) de knijpers is 33,5 cm. De knijpers kunnen helemaal tegen elkaar geschoven worden. Per 5 stuks € 7,50, per 10 stuks € 14,-. Alleen op te halen!


Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en vind de Facebook-pagina leuk. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt). Hiernaast plaatst Couture College elke maand een nieuwsupdate op de website.