De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

MAART 2018 – met update van 22.03.2018

In april en mei start Couture College de laatste cursussen voor de zomerstop. In deze nieuwsupdate vind je een overzicht van beschikbare cursusplekken en nieuwe aanmeldingen op basis waarvan groepen kunnen starten. Zoals altijd bevat de update ook een overzicht van modetentoonstellingen en textielactiviteiten. Nieuws is dat de website nu ook een pagina met de beste stoffenwinkels en -markten voor je couturecreaties heeft!

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ De beste stoffenwinkels en overig nieuws

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • In het Gemeentemuseum DEN HAAG is de tentoonstelling Poëtisch zwart te zien. Deze laat verschillende aspecten van zwart samenkomen in schilderijen, prenten, mode én poëzie. Voor de samenstelling is geput uit de collecties van het Gemeentemuseum en de Monique Zajfen Collectie. Te zien tot en met 25 maart 2018.
  • In het GRONINGER Museum draait de tentoonstelling Ook Romantiek met een verrassende keuze uit de eigen museumcollectie van moderne kunst, mode en design. Met onder andere prachtige items uit de witte collectie van Viktor & Rolf. Te zien tot en met 2 april 2018.
  • Tot 27 mei 2018 presenteert het TextielMuseum in TILBURG de tentoonstelling 1920s Jazz Age | Fashion & Photographs. Te zien zijn meer dan 150 haute couture en pret-a-porter kledingstukken van 1919 tot 1929, verschillende filmfragmenten uit de ‘roaring twenties’ en originele foto’s van James Abbe, een van de belangrijkste fotografen van sterren uit de ‘20s.
  • Ben je liefhebber van de schilderijen van Carel Willink en de couturecreaties van Fong Leng? Breng dan eens een bezoek aan het Museum voor Modern Realisme in Kasteel RUURLO. Naast de schilderijen van Willink, zijn daar zijn vijf sprookjesachtige ontwerpen te bewonderen van de ontwerpster die onder meer zijn vrouw Mathilde kleedde.

Op een andere pagina vind je een compleet overzicht van modetentoonstellingen in binnen- en buitenland (inclusief die over JAN TAMINIAU en VICTOR&ROLF).

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
In april starten cursussen op vrijdagochtend en vrijdagmiddag en in mei start een cursus op woensdagavond. In alle groepen is nog plek beschikbaar! De lesdata voor vrijdagochtend (van 09.30 – 11.30 uur!) zijn: 13/4 (les Gebruik machine), 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6 en 6/7. De lesdata voor vrijdagmiddag zijn: 20/4 (les Gebruik machine), 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6 en 22/6. De lesdata voor woensdagavond zijn: 23/5 (les Gebruik machine), 30/5, 6/6, 13/6, 20/6, 27/6 en 4/7. Een persoon zoekt tenslotte nog mede-cursisten voor dagdelen overdag (di-och, do-och, do-mi).
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en maatkleding maken en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
Deze cursus start in april op woensdagmiddag met lesdata: 4/4, 25/4, 23/5, 6/6, 20/6 en 4/7. In deze groep is nog een plek! Wellicht start in mei ook een cursus op donderdagavond. De lesdata worden dan: 17/5, 24/5, 31/5, 7/6, 14/6 en 28/6. Ook in deze groep is nog plek!
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
Twee personen zoeken één of twee mede-cursist(en) voor zaterdagochtend. Ook zoeken twee personen één of twee mede-cursist(en) voor donderdagmiddag.
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
Een persoon zoekt mede-cursisten voor de ochtenduren (di, wo, do) met als startdatum april of mei.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
Later in 2018 start deze cursus opnieuw. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
In april start een groep op maandagavond. Er is nog een plek in deze groep die de cursus deels voor en deels na de zomerstop wil doen. De lesdata voor de zomerstop zijn: 16/4, 7/5, 14/5, 28/5, 25/6 en 2/7. Ook na de zomerstop start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Later in 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Tijdens deze cursus maak je een pantalon op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus PANTALON.
Vanaf het laatste kwartaal van 2018 kun je deze nieuwe cursus volgen. Meer informatie volgt na de zomerstop. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden over duur, tarief en start van deze cursus? Stuur dan een bericht naar Couture College.

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

De beste stoffenwinkels en overig nieuws

Aanmeldprocedure

De beste stoffenwinkels en stoffenmarkten

Voor je couture creaties wil je natuurlijk prachtige textiel gebruiken. Zeker, als je hier tijdens de cursus Textielkennis meer over geleerd hebt. Couture College is een pleitbezorger van kwalitatief hoogwaardige en van duurzaam geproduceerde textiel. Hierom bevat de website nu een overzicht van stoffenwinkels en stoffenmarkten die zich hierin specialiseren. Veel plezier met de zoektochten naar prachtig textiel!

Nieuwe lestijden

Couture College geeft nu ook op vrijdagmiddag les. De lestijden zijn nu:
Maandag: 20.00 – 22.00 uur.
Dinsdag/woensdag/donderdag: 10.00 – 12.00, 14.00 – 16.00 en 20.00 – 22.00 uur.
Vrijdag: 10.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.
Alleen voor de cursus Textielkennis kun je ook lessen volgen op de zaterdagochtend.

Houten tekenkromme

De houten tekenkrommen zijn weer op voorraad. Deze zijn zeer handig voor het tekenen van taillelijnen, heupkrommen en deelnaden.Kromme tekenlinieaal

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt, krijg je bericht. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Hierna ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de