De laatste nieuwsupdate: Over cursussen enzo

JANUARI 2018 – met update van 17.01.2018


Nieuwe cursusgroepen Basis Naaien, Patroontekenen, Maatkleding maken en Textielkennis starten vanaf deze week. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Kun je nu niet meedoen? In maart, april en mei start Couture College weer nieuwe cursussen. Je kunt je daar nu al voor aanmelden! In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van beschikbare cursusplekken, nieuwe aanmeldingen op basis waarvan nieuwe groepen kunnen starten en een overzicht van modetentoonstellingen en textielactiviteiten.

In deze nieuwsupdate:

♦ Modetentoonstellingen en textielactiviteiten
♦ Mogelijkheden voor nieuwe cursisten
♦ Mogelijkheden voor gevorderde cursisten
♦ Aanmeldprocedure en overig nieuws

Modetentoonstellingen en textielactiviteiten

  • Kunsthal ROTTERDAM presenteert Cabin Crew – Fashion in the Air. Deze tentoonstelling laat een bijzondere selectie stewardessen outfits zien, afkomstig uit de collectie van de Nederlandse purser Cliff Muskiet. Muskiet verzamelde, vanaf 1993 tot heden, meer dan 1405 uniformen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen! Te bezoeken tot 4 februari 2018.
  • Het Gemeentemuseum DEN HAAG heeft maar liefst drie tentoonstellingen met mode. Tot en met 18 februari 2018 draait Frans Hoogendoorn: een Haagse couturier. De couture van Hoogendoorn is tijdloos met een vleug Parijze chic. De tentoonstelling toont modetekeningen, filmmateriaal en vele coutureontwerpen uit het oeuvre van deze vakman. Tot en met 4 maart neemt de tentoonstelling Art Deco – Paris je mee in de wereld van de roaring twenties. Rode draad vormen de ontwerpen van couturier Paul Poiret. Deze worden gecombineerd met toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, prenten, fotografie en film. Tot en met 25 maart tenslotte is Poëtisch zwart te zien.
  • In het GRONINGER Museum draait de tentoonstelling Ook Romatiek met een verrassende keuze uit de eigen museumcollectie van moderne kunst, mode en design. Met onder andere prachtige items uit de witte collectie van Viktor & Rolf. Te zien tot en met 2 april 2018.

Een overzicht van modetentoonstellingen en textielactiviteiten in binnen- en buitenland vind je op een andere pagina.

Mogelijkheden voor nieuwe cursisten

Cursusnieuws

♦ Basiscursus Naaien

Wil je graag leren naaien en heb je geen of weinig naaiervaring? Dan is deze cursus geknipt voor jou! Je leert basis naaivaardigheden aan de hand van concrete projecten. Je maakt een shopper, twee verschillende kussenovertrekken en een keukenschort. Een optionele 1ste les gaat over het gebruik van de naaimachine.
Per februari start een cursus op woensdagmiddag. In deze groep is nog één plek beschikbaar. Lesdata zijn: 7/2 (les gebruik machine) ; 14/2 ; 21/2 ; 28/2 ; 7/3 ; 14/3 en 21/3. Verder zoeken mensen nog mede-cursisten voor maandag-, dinsdag- of woensdagavond, voor dinsdagochtend en voor donderdag en vrijdag overdag.
Meer over de Basiscursus Naaien …

♦ Cursus Patroontekenen ROK

Wil je leren patroontekenen en maatkleding maken en kun je al (een beetje) naaien? Doe dan mee aan deze cursus waarin je rokpatronen leert maken op je eigen lichaamsmaten.
In de avond is nog één plek beschikbaar op donderdagavond (lesdata: 1/2, 8/2, 15/2, 8/3, 22/3 en 5/4). Overdag is nog één plek beschikbaar op vrijdagochtend (lesdata: 9/2 ; 23/2 ; 9/3 ; 23/3 ; 6/4 en 20/4). Bij voldoende aanmeldingen voor hetzelfde dagdeel kan deze cursus in maart, april of mei opnieuw van start. Er zijn al aanmeldingen voor woensdag- en donderdagmiddag en voor de avonduren.
Meer over Patroontekenen ROK …

♦ Cursus Textielkennis

In deze cursus leer je over grondstoffen, garens, stofconstructie en -bewerking en over hoe deze het uiterlijk en de gebruikseigenschappen van textiel bepalen. Je gaat ook zelf aan de slag met stofherkenning en stofconstructie. Je krijgt een uitgebreide cursusmap met stofstalen die je kunt gebruiken als naslagwerk. Deze cursus is het leukst om te volgen als je al wat textiel in je handen heb gehad tijdens het naaien of andere activiteiten. Absolute beginners vinden deze cursus wellicht wat te inhoudelijk.
De cursussen Textielkennis zijn allemaal volgeboekt. Bij voldoende aanmeldingen gaat in maart, april of mei nog een cursus op zaterdag van start. Ook is er belangstelling voor dinsdagochtend en de avonduren (di, wo, do).
Meer over Textielkennis …

Mogelijkheden voor gevorderde cursisten

Cursusnieuws gevorderd

♦ Cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP

Heb je de cursus Patroontekenen ROK afgerond? Dan kun je meedoen aan deze cursus. Je leert patronen tekenen voor het bovenlijf en de mouw, op je eigen maten.
In 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden. Er is al een aanmelding voor de ochtenduren (di, wo, do) met als startdatum februari of april.
Meer over Patroontekenen BLOUSE / TOP …

♦ Cursus Patroontekenen PANTALON

Tijdens deze cursus leer je broekpatronen maken op je eigen lichaamsmaten en figuurtype. Voorafgaand aan deelname dien je de cursus Patroontekenen ROK te hebben afgerond.
In februari start deze cursus op de dinsdagavond. Er is nog één plek in deze groep. Lesdata zijn: 13/2 ; 27/2 ; 6/3 ; 20/3 en 3/4. Bij voldoende aanmeldingen kan de cursus ook op andere dagdelen van start.
Meer over Patroontekenen PANTALON …

♦ Cursus Couture ROK op Maat

Tijdens deze cursus maak je een rok op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus ROK.
In 2018 start deze cursus weer. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.
Meer over Couture ROK op Maat …

♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Tijdens deze cursus maak je een blouse of top op je eigen maten met toepassing van couturetechnieken en de kennis die je hebt opgedaan bij de Patroontekencursus BLOUSE / TOP.
Deze cursus start medio februari op de woensdagochtend. Er is nog één plek in deze groep. De lesdata worden binnenkort vastgesteld. Bij voldoende aanmeldingen kan deze cursus ook op andere dagdelen van start.
Meer over Couture BLOUSE / TOP op Maat …

♦ Cursus Textielkennis

Gevorderde cursisten kunnen tevens deelnemen aan de cursus Textielkennis (zie onder ‘Mogelijkheden voor nieuwe cursisten’).

Aanmeldprocedure en overig nieuws

Aanmeldprocedure

Nieuwe lestijden

Couture College geeft nu ook op vrijdagmiddag les. De lestijden zijn nu:
Maandag:     20.00 – 22.00 uur.
Dinsdag:       10.00 – 12.00 uur, 14.00 – 16.00 uur en 20.00 – 22.00 uur.
Woensdag:   10.00 – 12.00 uur, 14.00 – 16.00 uur en 20.00 – 22.00 uur.
Donderdag:  10.00 – 12.00 uur, 14.00 – 16.00 uur en 20.00 – 22.00 uur.
Vrijdag:          10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur.
Alleen voor de cursus Textielkennis kun je ook lessen volgen op de zaterdagochtend.

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor een cursus, vul je het digitale aanmeldformulier op de website in. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Je krijgt bericht zodra er voldoende belangstelling is voor de cursus op de dagdelen dat je kunt. In overleg met alle deelnemers worden daarna de lesdata vastgelegd. Als een cursus (voorlopig) niet doorgaat, hoor je dit ook. Zodra je je deelname aan de cursus en de afgesproken data hebt bevestigd, ontvang je een factuur voor de cursus. Je cursusplek is definitief gereserveerd, zodra je deze hebt betaald.

Voortaan op de hoogte blijven van het cursusnieuws en nieuwe modetentoonstellingen? Houd dan deze pagina in de gaten. Couture College vernieuwt deze elke maand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en de Facebook-pagina leuk vinden. De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. FB-berichten worden geplaatst, zodra er nieuws te melden is (bijvoorbeeld over die laatste cursusplek, leuke tentoonstelling of stoffenmarkt).