Cursussen Maatkleding Maken (dames)

Wil je kleding die op je lijf geschreven is? Kleding die gemaakt is voor jouw figuur en in de stijl en materialen van je keuze? Wil je een kast vol van deze couture? Meld je dan aan voor een cursus Maatkleding Maken.

Steeds een kledingstuk centraal

Tijdens de cursussen Maatkleding Maken staat telkens een bepaald kledingstuk centraal. Je werkt met zelfgemaakte patronen, welke je hebt leren maken tijdens de patroontekencursus over dat kledingstuk.

Van toile tot prachtige maatkleding

Je begint elke cursus met het maken van een toile, een model in proefkatoen, van je basispatroon op maat. Je past de toile af tot deze perfect zit en je verwerkt de wijzigingen in je basispatroon. Ook maak je minimaal één toile van een patroon naar eigen ontwerp. Stap voor stap realiseer je vervolgens dit zelf ontworpen kledingstuk. Tijdens de lessen leer je bepaalde naai- en perstechnieken, inclusief echte couturetechnieken. Deze oefen je bij het maken van de toiles en pas je naar wens toe in je creatie. Met een prachtig afgewerkt en perfect zittend kledingstuk als resultaat!

Tal van nieuwe creaties

Tijdens deze creatieve cursussen ontwikkel je voldoende vaardigheden om na afloop andere modellen en creaties van het betreffende kledingstuk te maken. De kennis over naaien en couturetechnieken die je tijdens de cursussen opdoet, kun je bovendien in vele andere naaiprojecten toepassen.

Benodigde kennis

Voordat je deelneemt aan een cursus Maatkleding Maken, heb je de bijbehorende cursus Patroontekenen afgerond. Je werkt immers met je eigen patroon op maat. Ook weet je hoe je naaimachine werkt en heb je enige naai-ervaring. Heb je geen naai-ervaring of ben je hier onzeker over? Volg dan eerst de Basiscursus Naaien.

Overzicht cursussen Maatkleding Maken

Couture College geeft de volgende cursussen over Maatkleding Maken (klik op een link of scroll naar onderen om meer te lezen):

Cursusaanmelding

Wil je meedoen aan een cursus Maatkleding Maken? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Hier kun je ook lezen hoe het proces van aanmelding tot deelname werkt.

Cursussen starten het hele jaar door, zodra zich voldoende cursisten hebben aangemeld. Als er nog vrije plaatsen zijn voor cursussen die snel van start gaan, staan deze vermeld in de Nieuwsupdate.


♦ Cursus Couture ROK op Maat

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus pas je de eerder opgedane kennis over het patroontekenen van rokken toe. Je maakt een proefmodel van je basispatroon. Je leert hoe je deze toile afpast op je lijf, zodat de rok ‘als gegoten’ zit. Ook maakt je een toile van je eigen rokontwerp. Deze pas je aan tot het model naar wens is. Je leert de benodigde stappen en technieken voor het maken van een couturerok. Deze oefen je bij het maken van je toiles en pas je toe in je definieve rok.

Praktische cursusinformatie

Cursusduur:           9 of 10 lessen (bij respectievelijk 3 of 4 cursisten) van twee uur.
Lesdagen:               dinsdag, woensdag, donderdag: 10.00-12.00, 14.00-16.00, 20.00-22.00 uur ;
                                   maandag: 20.00-22.00 uur ; vrijdag: 10.00-12.00, 14.00-16.00 uur.
Cursustarief:          € 205,- inclusief koffie/thee en de cursusmap.
Aanvangsniveau:  een afgeronde cursus Patroontekenen ROK en enige naaivaardigheid.

LEES MEER over de cursus Couture ROK op Maat….


♦ Cursus Couture BLOUSE / TOP op Maat

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus pas je de eerder opgedane kennis toe over het patroontekenen van de blouse / top. Je maakt minimaal één proefmodel van je basispatroon. Je leert hoe je deze toile afpast op je lijf, zodat dit proefmodel ‘als gegoten’ zit. Ook maakt je een (of twee) toile(s) van een eigen ontwerp. Dit ontwerp pas je aan tot het model naar wens is. Je leert daarnaast de benodigde stappen en technieken voor het maken van een coutureblouse. Deze oefen je en pas je (indien gewenst) toe in je definitieve blouse of top. Voorbeelden van deze technieken zijn het maken van een blinde knoopsluiting, het wegwerken van alle stofranden in Engelse naden, het maken van kragen en afwerken van reguliere halsopeningen met een onzichtbare bies.

Praktische cursusinformatie

Cursusduur:           9 of 10 lessen (bij respectievelijk 3 of 4 cursisten) van twee uur.
Lesdagen:               dinsdag, woensdag, donderdag: 10.00-12.00, 14.00-16.00, 20.00-22.00 uur ;
                                   maandag: 20.00-22.00 uur ; vrijdag: 10.00-12.00, 14.00-16.00 uur.
Cursustarief:          € 205,- inclusief koffie/thee en de cursusmap.
Aanvangsniveau:  een afgeronde cursus Patroontekenen BLOUSE / TOP en redelijk tot goede naaivaardigheid.


♦ Cursus Couture PANTALON op Maat

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus pas je de eerder opgedane kennis toe over het patroontekenen van de pantalon. Je maakt minimaal één proefmodel van je basispatroon op maat. Je leert hoe je deze toile afpast op je lijf, zodat dit proefmodel ‘als gegoten’ zit. Ook maakt je een toile van een eigen ontwerp. Dit ontwerp pas je aan tot het model naar wens is. Je leert daarnaast de benodigde stappen en technieken voor het maken van een couturepantalon. Deze oefen je en pas je (indien gewenst) toe in je definitieve pantalon.
Vanaf het laatste kwartaal van 2018 kun je deze nieuwe cursus volgen. Meer informatie volgt na de zomerstop. Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden over duur, tarief en start van deze cursus? Stuur dan een bericht naar Couture College.