Kleding maken op zijn leukst

Zelf kleding maken is het leukst als je de ideeën in je hoofd kunt omzetten naar een tastbaar kledingstuk. Hierom leer je bij Couture College patroontekenen, naast naaien en maatkleding maken. Met het cursusaanbod kun je bovendien je eigen naaiopleiding samenstellen. Zodat je kunt leren wat je wilt.

Zelf mode maken en ontwerpen

Bij Couture College leer je kleding op maat ontwerpen èn maken. Je kunt kleding maken volgens de laatste mode of helemaal uitgaan van je eigen stijl.

  • Met de cursussen Patroontekenen leer je hoe je patronen kunt maken voor kleding op maat en hoe je deze kunt aanpassen aan jouw wensen en ontwerp.
  • Tijdens de cursussen Maatkleding Maken pas je deze kennis toe en leer je hoe je patronen verwerkt tot couture, perfect afgepast op je figuur en prachtig afgewerkt.
  • Met de cursus Textielkennis verdiep je je kennis over het belangrijkste materiaal waarmee je werkt, de stof, zodat je voortaan het juiste textiel kiest voor het beoogde eindresultaat.
  • Beginners in het naaivak volgen eerst de Basiscursus Naaien.

Je naaiopleiding vorm geven met korte cursussen

Het aanbod van Couture College bestaat uit korte cursussen, zodat je zelf je naaiopleiding kunt samenstellen. Zo kun je leren wat je wilt.Zelf mode ontwerpen en maken Bij de omschrijving van elke cursus kun je zien welke voorkennis is vereist voor deelname (bijvoorbeeld de afronding van een andere cursus).

Traject voor beginners

Het cursusaanbod is niet alleen interessant voor diegenen die al kunnen naaien. Ook beginners in het naaivak kunnen bij Couture College terecht. Als je nog niet kunt naaien, volg je eerst de Basiscursus Naaien. Na afloop van deze cursus heb je voldoende inzicht en naaivaardigheden om mee te doen aan de andere cursussen, te beginnen met de cursus Patroontekenen ROK. Couture College raadt beginnende naaisters aan om na deze patrooncursus de cursus Couture ROK op Maat te volgen. In deze cursus komen een aantal naai- en perstechnieken aan bod die je nodig hebt voor de andere maatkledingcursussen. Hierna kun je de cursussen volgen die je wilt.

Groepsgrootte

Tijdens de lessen krijg je veel kennis en inzicht aangereikt. Je komt immers om te leren! Om dit mogelijk te maken, is de groepsgrootte klein: maximaal 4 personen.

Lestijden

De lesdagen en -tijden zijn als volgt:
Maandag: 20.00 – 22.00 uur.
Dinsdag / Woensdag / Donderdag: 10.00 – 12.00, 14.00 – 16.00 en 20.00 – 22.00 uur.
Vrijdag: 10.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.
Alleen voor de cursus Textielkennis kun je ook lessen volgen op de zaterdagochtend.

De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober (na de zomerstop die duurt van juli tot medio september). Wil je hieraan meedoen? Meld je dan tijdig aan, respectievelijk voor 1 december en voor 7 juli . De aanmeldingen die dan binnen zijn, bepalen op welke dagdelen cursussen starten. Ook op andere momenten in het jaar starten cursussen, mits zich voldoende cursisten hebben aangemeld en nog dagdelen beschikbaar zijn. Als er nog vrije plaatsen zijn voor cursussen die snel van start gaan, staan deze vermeld in de Nieuwsupdate.

Lesfrequentie en ‘huiswerk’

De lessen Maatkleding Maken en Patroontekenen worden in principe om de week gegeven, afhankelijk van de beschikbaarheid van deelnemers. Dit geeft je gelegenheid om de lesstof thuis te oefenen en toe te passen. Tussen twee lessen in heb je hier 1 – 4 uur voor nodig. De Basiscursus Naaien en de cursus Textielkennis kun je volgen zonder thuis te werken.

Cursuslocatie in Amersfoort

Cursuslocatie is de Dorresteinseweg 106 in Amersfoort. De lesruimte is bereikbaar via een trap en dus niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De locatie is goed bereikbaar voor mensen van binnen en buiten Amersfoort. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie over de cursussen

Meer informatie over cursussen die Couture College verzorgt, kun je lezen op de betreffende cursuspagina’s. Klik hiervoor op één van de onderstaande links.

♦ Cursussen PATROONTEKENEN
♦ Cursussen MAATKLEDING MAKEN
♦ Cursus TEXTIELKENNIS
♦ BASISCURSUS NAAIEN