Kleding maken en leren naaien op zijn leukst

Zelf naaien en mode maken is het leukst als je de ideeën in je hoofd kunt omzetten naar een tastbaar naaiproject of kledingstuk. Hierom leer je bij Couture College naaien, patroontekenen en maatkleding maken. Met het cursusaanbod kun je bovendien je eigen naaiopleiding samenstellen. Zodat je kunt leren wat je wilt.

Zelf mode ontwerpen en maken

Bij Couture College leer je kleding op maat ontwerpen èn maken. Je kunt kleding maken volgens de laatste mode of helemaal uitgaan van je eigen stijl. Beginners in het naaivak leren naaien aan de hand van concrete projecten. Ook tijdens deze cursussen krijg je tips voor hoe je (later) naaipatronen en -projecten kunt aanpassen naar jouw wens. Dat is immers naaien en kleding maken op zijn leukst.

Je naaiopleiding vorm geven met korte cursussen

Het aanbod van Couture College bestaat uit korte cursussen, zodat je zelf je naaiopleiding kunt samenstellen. Zo kun je leren wat je wilt.

Zelf mode ontwerpen en maken
  • Beginners in het naaivak volgen de Basiscursus Naaien en de Vervolgcursus Naaien. Hiermee leg je een solide basis in het naaivak aan de hand van aangeboden naaiprojecten. Na afloop van deze cursussen heb je voldoende inzicht en naaivaardigheden om mee te doen aan de andere cursussen, als je dat wilt.
  • Met de cursussen Patroontekenen leer je hoe je patronen kunt maken voor kleding op maat en hoe je deze kunt aanpassen aan jouw wensen en ontwerp. Voor een goede opbouw, begin je altijd met de cursus Patroontekenen ROK. De andere patronen zijn te complex om mee te beginnen.
  • Tijdens de cursussen Maatkleding Maken pas je deze kennis toe en leer je hoe je zelfgemaakte patronen op maat verwerkt tot couture, perfect afgepast op je figuur en prachtig afgewerkt. Voor een goede opbouw begin je altijd met de cursus Couture ROK op Maat. De andere maatkleding cursussen bouwen voort op de kennis in deze cursus.
  • Met de cursus Textielkennis verdiep je je kennis over het belangrijkste materiaal waarmee je werkt, de stof. Zo kies je voortaan het juiste textiel voor het beoogde eindresultaat.

Onderaan deze pagina vind je de links naar de pagina’s van de verschillende cursussen. Bij elke cursusomschrijving lees je of voorkennis is vereist voor deelname (bijvoorbeeld de afronding van een andere cursus).

Les in kleine groepen

Tijdens de lessen krijg je veel kennis en inzicht aangereikt. Je komt immers om te leren! Om dit mogelijk te maken, is de groepsgrootte klein: maximaal 4 personen.

Lestijden

De lesdagen en -tijden zijn als volgt:
Maandag: 20.00 – 22.00 uur.
Dinsdag / Woensdag / Donderdag: 10.00 – 12.00, 14.00 – 16.00 en 20.00 – 22.00 uur.
Vrijdag: 10.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.
Alleen voor de cursus Textielkennis kun je ook lessen volgen op de zaterdagochtend.

Cursuslocatie in Amersfoort

Cursuslocatie is de Dorresteinseweg 106 in Amersfoort. De lesruimte op een 2e verdieping is bereikbaar via een trap en dus niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De locatie is goed bereikbaar voor mensen van binnen en buiten Amersfoort. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Start cursussen

Voor alle genoemde cursussen geldt: een cursus start, zodra een dagdeel voldoende deelnemers heeft (en dat dagdeel nog beschikbaar is). Weet je al dat je mee wilt doen? Meld je dan gelijk aan. De kans is dan groter dat je mee kunt doen, zeker als je meerdere dagdelen beschikbaar bent. De meeste cursussen starten in januari / februari en in september / oktober. In juli en augustus geeft Couture College geen les. Beschikbare plaatsen voor cursussen die snel starten, staan vermeld in de Nieuwsupdate, evenals kansrijke dagdelen voor cursussen. Cursussen die zonder voorbehoud zijn volgeboekt, worden niet vermeld.

Lessen zijn in principe op wekelijkse basis. Alleen als je thuis veel werk voor een cursus moet verrichten, plant Couture College de lessen wat ruimer (indien mogelijk met ieders beschikbaarheid). Meld jezelf dus alleen aan voor een dagdeel als je vrijwel wekelijks kunt of geef bij je aanmelding aan in welke periode dat het geval is.

Informatie over specifieke cursussen

Meer informatie over cursussen die Couture College verzorgt, kun je lezen op de betreffende cursuspagina’s. Klik hiervoor op één van de onderstaande links.

Cursus BASIS NAAIEN
Cursus VERVOLG NAAIEN
Cursussen PATROONTEKENEN
Cursussen MAATKLEDING MAKEN
Cursus TEXTIELKENNIS