Over Couture College

Couture College specialiseert zich in cursussen waarmee je leert om perfect passende kleding te ontwerpen en maken. Beginners in het naaivak kunnen daarnaast in korte tijd een eerste basis leggen om goed te leren naaien. Op deze pagina lees je wat achtergrondinformatie over de modevakschool.

Modevakschool in Amersfoort

De modevakschool is opgericht door mij, Anne-Marie. Met mijn cursussen laat ik graag zien hoe leuk het is om kleding naar eigen ontwerp te maken. Kleding die gemaakt is naar jouw smaak en in een stijl die jou goed staat. Daarnaast wil ik een kast vol perfecte kleding voor jou bereikbaar maken.

Je zelfverzekerd voelen in perfect passende kleding

Ik ben ervan overtuigd dat perfect passende kleding in een goede, voor de persoon en gelegenheid geschikte stijl een groot positief effect heeft. Zulke kleding brengt het beste in je naar boven en geeft je een zelfverzekerd gevoel. Dit zul je ook uitstralen, waardoor je meer kunt bereiken. Pasvorm en een goed passende stijl doen veel meer voor je dan gekleed gaan volgens de laatste mode.

Ik heb zelf ervaren dat het met vrouwelijke vormen moeilijk is om kleding te vinden die goed past. Confectie wordt gemodelleerd op superslanke pasmodellen en niet op dames met een ander figuur. In op mijn maat en in mijn stijl gemaakte kleding voel ik me prachtig en zelfverzekerd. Eenzelfde effect zie ik bij cursisten die hun eigen maatkleding maken.

Ambachtelijke vakkennis

Naast liefde voor mooie, goedzittende en stijlvolle kleding, heb ik een passie voor het kleermakersambacht. Ik ben eigenaar van een green & fair kledinglabel voor confectie en couture (BOLAIS – suits her in business). Hiervoor heb ik me jarenlang geschoold in patroontekenen (systeem M. Müller & Sohn, ook wel Rundschau genoemd), naaien, couturetechnieken en textielkennis. Couture College stelt me in staat om mijn vakkennis en passie met jou te delen.

Duurzaamheid: eerlijk en ecologisch

Duurzaamheid, tot slot, loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn studie milieuhygiëne en mijn duurzame kledinglabel zijn hier voorbeelden van. Als je dat wilt, kan ik je van alles vertellen over de milieuvriendelijkheid van materialen. Ook kun je de eerlijke en ecologische stoffen die ik voor mijn collecties gebruik, kopen om zelf creaties te maken.

Cursisten uit regio Amersfoort en daarbuiten

Een kast vol couture en het specifieke lesaanbod blijken ook voor vrouwen buiten Amersfoort interessant. Ik heb inmiddels cursisten uit Utrecht, Gelderland, Flevoland, Brabant, Zuid- en Noord-Holland opgeleid.

Cursuslocatie

modevakschool-couturecollege-cc

De cursussen worden gegeven in mijn atelier aan de Dorresteinseweg 106 in Amersfoort. Deze locatie is door de ligging vlakbij de A28 ook goed bereikbaar voor mensen van buiten Amersfoort. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Anne-Marie

Couture College op Facebook