Modevakschool Amersfoort

Over Couture College

Couture College is een kleine modevakschool die zich specialiseert in cursussen die je leren om perfect passende kleding te ontwerpen en maken. Beginners in het naaivak kunnen via korte cursussen een eerste basis leggen om goed of beter te leren naaien. Op deze pagina lees je meer over Couture College.

Modevakschool in Amersfoort

De modevakschool is opgericht door mij, Anne-Marie. Met korte, intensieve cursussen laat ik graag zien hoe leuk het is om te naaien en om naaiprojecten en kleding naar eigen ontwerp te maken. Het specifieke lesaanbod blijkt voor mensen uit heel Nederland interessant. Cursisten zijn zowel hobbyisten op gebied van naaien en textiele werkvormen als mensen die beroepsmatig met mode, maatkleding en textiel (willen) werken.

Cursuslocatie

De cursussen worden gegeven in mijn atelier aan de Dorresteinseweg 106 in Amersfoort (zie foto’s op deze pagina). Hier is plek voor vier cursisten, die elk de beschikking hebben over een naaitafel en een zit-sta tafel om aan te werken. De cursuslocatie is door de ligging vlakbij de A28 ook goed bereikbaar voor mensen van buiten Amersfoort. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Ambachtelijke vakkennis

Ik heb een passie voor het kleermakersambacht in de ruimste zin van het woord. Ik vind het heerlijk om te ontwerpen en naaien en mezelf steeds weer uit te dagen en bij te leren. Naast liefde voor mooie, goedzittende en stijlvolle kleding heb ik een passie voor textiel. Naast Couture College heb ik een green & fair kledinglabel voor confectie en couture (BOLAIS – suits her in business). Hiervoor heb ik me jarenlang geschoold in patroontekenen (systeem M. Müller & Sohn, ook wel Rundschau genoemd), naaien, couturetechnieken, afpassen & modelleren en textielkennis. Couture College stelt me in staat om mijn vakkennis en passie met jou te delen.

Perfect passende kleding

Naast enkele cursussen om te leren naaien, focust Couture College op cursussen waarmee je leert om zelf maatkleding te ontwerpen en te naaien. Zo kun je kleding maken op jouw maat, naar jouw smaak en in een stijl die jou goed staat. Hiermee wil ik een kast vol perfecte kleding voor jou bereikbaar maken.

Ik ben ervan overtuigd dat perfect passende kleding in een goede, voor de persoon en gelegenheid geschikte stijl een groot positief effect heeft. Zulke kleding brengt het beste in je naar boven en geeft je een zelfverzekerd gevoel. Pasvorm en een goed passende stijl doen veel meer voor je dan gekleed gaan volgens de laatste mode. Dit effect zie ik ook bij cursisten die hun eigen maatkleding maken. Zeker als je niet beschikt over een standaard confectiemaat draagt maatkleding bij aan een beste versie van jezelf.

Duurzaamheid: eerlijk en ecologisch

Duurzaamheid, tot slot, loopt als een rode draad door mijn leven. Mijn studie milieuhygiëne en mijn duurzame kledinglabel zijn hier voorbeelden van. Als je dat wilt, kan ik je van alles vertellen over de milieuvriendelijkheid van materialen. De eerlijke en ecologische stoffen die ik voor mijn collecties gebruik, pas ik toe in de cursussen waarin je leert naaien. Ook kun je deze kopen om zelf creaties te maken.

Anne-Marie

Couture College op Facebook